Online executeur

Blijf je online na je overlijden?

Wie zorgt er voor je Facebook-, Twitter-, LinkedIn- of e-mailaccounts? En wat gebeurt er met jouw bestanden zoals foto’s en documenten die in de cloud ‘zweven’?
Nadenken over de dood? Dat stel je graag uit! Logisch, want we gaan er allemaal vanuit dat we zo lang mogelijk leven. Dat is prima, maar… je moet wel een aantal zaken regelen vóór je overlijden. Er hangen namelijk wel wat nadelen aan het eeuwige leven. Het internet verandert in een digitaal kerkhof. Zomaar wat vragen:

  • Wil je na je overlijden blijven rondwaren op het internet?
  • Mogen anderen in je surfgedrag en geschiedenis rondneuzen?
  • Wil je dat na je overlijden je Facebookvrienden nog een uitnodiging krijgen om je een felicitatie te sturen?
  • Wil je dat (familie)foto’s in de cloud verloren gaan omdat niemand weet dat ze er zijn?

Dat wil je toch niet? RijksBredius Notarissen heeft daarvoor een passende en betaalbare oplossing: het online-executele-testament.

Voorkom dat je online verder leeft.

Ruim zeven miljoen Nederlanders zijn actief op sociale media. Ze staan actief in het leven en zijn online verbonden met miljoenen anderen. Maar wat gebeurt er met het online leven als een Twitteraar of Facebooker overlijdt? Voor nabestaanden is het een hele toer om een account van een overledene te verwijderen of in te richten als een gedenkpagina. Want de inloggegevens van de overledene zijn meestal niet bekend en zonder die gegevens hoef je bij de meeste sociale mediaorganisaties niet aan te komen. Ook weten veel nabestaanden niet eens precies in welke sociale netwerken de overledene actief was.

Er is leven na de dood. Als je niets regelt leef je na je dood door op Facebook en andere sociale media. Soms met pijnlijke gevolgen voor de mensen die van je houden. Je nabestaanden kunnen niet eenvoudig je account verwijderen of wijzigen. Om dit te regelen hebben wij de online-executeur.

Benoem een online-executeur

Om te voorkomen dat je online in het oneindige verder leeft, biedt RijksBredius Notarissen je de mogelijkheid om een online-executeur te benoemen. Je wijst iemand aan die je helemaal vertrouwt en je geeft diegene de specifieke taak om na je overlijden al je online accounts op te heffen of tijdelijk te beheren. Ook kun je de online-executeur vragen om van bijvoorbeeld jouw Facebookaccount een tijdelijke herdenkingspagina te maken. De online-executeur mag dezelfde persoon zijn als de gewone executeur, maar je mag ook iemand anders benoemen.

Wil je meer weten?

    RijksBredius Netwerk Notarissen Bussum

    administr@torOnline executeur