Uitslag Review Awards 2022

Elk jaar reikt Notarisscore drie awards uit voor de notariskantoren met de beste klanttevredenheid. Notarisscore is een initiatief waarbij consumenten een review kunnen achterlaten op de website van Klantenvertellen. Notarisscore is speciaal ontwikkeld voor notariskantoren. Dit jaar is RijksBredius notarissen als 3de kantoor geëindigd van alle deelnemende kantoren in heel Nederland. Wij zijn hier uiteraard ontzettend trots op.

Op de website van Klantenvertellen kunt u de reviews vinden: www.klantenvertellen.nl/reviews/1035999/rijksbredius_netwerk_notarissen

Wendy MijnheerUitslag Review Awards 2022
Lees verder...

DE VERKLARING VAN ERFRECHT

DE VERKLARING VAN ERFRECHT

De verklaring van erfrecht: wat is het en wanneer heb je hem nodig?

Simpel uitgelegd is een verklaring van erfrecht een akte waarin een notaris verklaart wie er is overleden, wie de erfgenamen zijn en voor welke breukdelen, hoe de erfgenamen hebben aanvaard en wie er bevoegd is om de nalatenschap af te wikkelen. Ook worden bepaalde beperkingen met betrekking tot de verkrijging vermeld, zoals bewind of een tweetrapsmaking. De akte van erfrecht kan uitsluitend door een notaris worden opgesteld.

Waarom is de verklaring van erfrecht nodig?

Ik krijg vaak de vraag van cliënten waarom de verklaring van erfrecht nodig is. Het is toch duidelijk wie de erfgenamen zijn, want ze staan in het testament genoemd, is de meest gemaakte opmerking die ik te horen krijg. Die conclusie klinkt logisch, maar helaas gaat dat niet op. Waarom leg ik graag aan je uit. Er zijn veel situaties denkbaar waarbij de inhoud van de afgegeven verklaring van erfrecht afwijkt van hetgeen in het testament is bepaald.

Wendy MijnheerDE VERKLARING VAN ERFRECHT
Lees verder...

Vacature kandidaat-notaris (onroerend goed)

Vacature kandidaat-notaris (onroerend goed)

Kandidaat-notaris Onroerend Goed Bussum

Wist je dat de gemiddelde diensttijd bij RijksBredius 14 jaar is (met uitschieters naar 32 jaar)?! We mogen dus zeggen dat dit het leukste notariskantoor van het Gooi en omstreken is om te werken. Wil jij ook deel uitmaken van onze fijne werkomgeving? Dat kan, want wij zijn op zoek naar een:

kandidaat-notaris onroerend goed

Wendy MijnheerVacature kandidaat-notaris (onroerend goed)
Lees verder...

EEN NOTARISKANTOOR TOT EXECUTEUR BENOEMEN

EEN NOTARISKANTOOR TOT EXECUTEUR BENOEMEN

Waarom veel van onze cliënten ervoor kiezen om RijksBredius Notarissen tot executeur te benoemen voor de afwikkeling van de nalatenschap.

De onpartijdigheid, de specifieke kennis op het gebied van erfrecht en erfbelasting en de praktijkervaring maakt een notariskantoor de ideale combinatie om als executeur op te treden. Het benoemen van een professionele executeur kan een grote last van de schouders van je erfgenamen wegnemen. Daarnaast is er op ons notariskantoor altijd een kundige medewerker aanwezig, hetgeen zorgt voor continuïteit in de afwikkeling van de nalatenschap (dit in tegenstelling tot de vele éénmanszaken die hun executeursdiensten aanbieden).

Wat is een executeur?

Wendy MijnheerEEN NOTARISKANTOOR TOT EXECUTEUR BENOEMEN
Lees verder...

De vorderingen van de kinderen wel of niet notarieel laten vastleggen?

De vorderingen van de kinderen wel of niet notarieel laten vastleggen?

Bijna dagelijks krijg ik vragen over het wel of niet laten vastleggen van de vorderingen van de kinderen in een notariële akte. In dit stuk leg ik je graag de voordelen uit van het opstellen van een dergelijke akte. Vooral punt 1. uit dit artikel is erg interessant en kan veel voordeel opleveren!

Wat zijn erfrechtelijke vorderingen?

Eerst maar eens wat uitleg over wat ik precies bedoel met een vordering van een kind op de langstlevende ouder. Een dergelijke vordering ontstaat als de eerste ouder overlijdt, het gehele vermogen naar de langstlevende gaat en de kinderen hun erfdeel nog niet kunnen opeisen.

Wendy MijnheerDe vorderingen van de kinderen wel of niet notarieel laten vastleggen?
Lees verder...

Uitslag Review Awards 2021

Elk jaar reikt Notarisscore drie awards uit voor de notariskantoren met de beste klanttevredenheid. Notarisscore is een initiatief waarbij consumenten een review kunnen achterlaten op de website van Klantenvertellen. Notarisscore is speciaal ontwikkeld voor notariskantoren. Dit jaar is RijksBredius notarissen als 3de kantoor geëindigd van alle deelnemende kantoren in heel Nederland. Wij zijn hier uiteraard ontzettend trots op.

Op de website van Klantenvertellen kunt u de reviews vinden: (https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1035999/rijksbredius_netwerk_notarissen).

Dave VolmerUitslag Review Awards 2021
Lees verder...

Nieuw adres: Brinklaan 34

We zijn verhuisd naar de Brinklaan 34 in Bussum. Na jaren op de Brediusweg kantoor te hebben gehouden, zijn we nu verhuisd.

Ons kantoorpand staat schuin tegenover het gemeentehuis van de gemeente Gooise Meren.

U kan bij ons parkeren op eigen terrein. Mocht de parkeerplaats vol staan, dan kan u gebruikmaken van de parkeergarage Brediusdam. Deze garage ligt recht tegenover ons pand.

Het pand aan de Brinklaan 34 is op 11 oktober 2021 door ons ingebruikgenomen. In het bijzijn van de oud-notarissen René Meyer en Erik Habers is de vlag gehesen!

Dave VolmerNieuw adres: Brinklaan 34
Lees verder...

Aankondiging verhuizing!

Aankondiging verhuizing!

Wij gaan verhuizen! Op 8 oktober gaan wij verhuizen naar ons nieuwe kantoorpand aan de Brinklaan 34 in Bussum (1404 EW).

Op 1 januari 2011 is RijksBredius Notarissen ontstaan uit een fusie van de notariskantoren ‘Habers en Luykx Notarissen’ en ‘Meyer, Ritsma  & Steins Bisschop’.

De naam RijksBredius komt van de straatnamen waaraan de kantoren gevestigd waren, de Rijksweg in Naarden en de Brediusweg in Bussum. Sinds de fusie van de gemeenten Naarden, Bussum en Muiden is RijksBredius Notarissen gevestigd op het adres van Habers en Luykx Notarissen, de Brediusweg. 

Nu – 10 jaar na de fusie van de notariskantoren – is het tijd voor een volgende stap!

Wij gaan verhuizen naar een nieuw eigen pand aan de Brinklaan 34 in Bussum. In juni hebben wij de sleutel van ons pand gekregen. Na een paar kleine verbouwingen kunnen wij op 8 oktober gaan verhuizen. De naam RijksBredius blijft bestaan en alle collega’s gaan mee. Het enige dat verandert is dat er een echt RijksBredius Notarissen pand komt!

administr@torAankondiging verhuizing!
Lees verder...

Vaccinatieclausule© om papieren tijger te bestrijden

Bij het vaccineren komt een hele papierwinkel kijken, blijkt nu we een paar weken bezig zijn met het vaccineren van oudere kwetsbare Nederlanders tegen het coronavirus. Ouderen die in het verpleeghuis worden gevaccineerd moeten toestemming geven voor de vaccinatie. Als ze dat zelf niet kunnen, dan kan de wettelijke vertegenwoordiger dat doen. Maar er is niet altijd een door de rechter benoemde bewindvoerder en curator. Veel vaker is er een vertegenwoordiger op basis van een levenstestament. Zo’n vertegenwoordiger mag door het levenstestament alle beslissingen namens iemand nemen. 

Om het makkelijker te maken de papieren tijger te bestrijden die bij het vaccineren hoort, komt Netwerk Notarissen met een vaccinatieclausule voor in het levenstestament. De huidige coronavaccinatie biedt geen eeuwige bescherming dus er zijn nog nieuwe vaccinatierondes te verwachten. Met de coronaclausule komt expliciet in het levenstestament te staan dat de vertegenwoordiger toestemming kan geven voor de vaccinatie, een vaccinatieafspraak kan maken, de gezondheidsverklaring kan invullen en ook toestemming kan verlenen voor het delen van de vaccinatiegegevens met het RIVM en andere instanties. 

administr@torVaccinatieclausule© om papieren tijger te bestrijden
Lees verder...

Geen breed draagvlak (meer) voor legitieme portie

Netwerk Notarissen deed samen met het Centrum voor Notarieel Recht van de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoek naar het draagvlak voor de legitieme portie. Zowel onder het Nederlandse publiek als onder notarissen. Wat blijkt? Bij beide groepen is er geen meerderheid voor de legitieme portie.

De legitieme portie is kort gezegd een minimum erfdeel van een kind in de erfenis van de ouders. Ook al hebben ouders in hun testament hun erfenis aan andere toegekend, kinderen kunnen met een beroep op de legitieme portie een deel van de erfenis in handen krijgen.

We kennen al heel lang de legitieme portie in de erfwet. Bij de grote wijziging van de erfwet in 2003 bleef de legitieme portie ongemoeid. Omdat we in de praktijk zagen dat ouders vinden dat ze zelf moeten kunnen bepalen bij wie hun erfenis terecht komt en anderzijds dat een beroep op de legitieme portie leidt tot ruzie bij de afwikkeling van een erfenis. Daarom hebben we samen met het Centrum voor Notarieel Recht een onderzoek gedaan naar de legitieme portie.

Vandaag wordt het rapport van dit onderzoek gepresenteerd. Je leest er meer over op www.delegitiemeportie.nl. Op deze site kun je laten weten hoe jij over de legitieme portie denkt.

administr@torGeen breed draagvlak (meer) voor legitieme portie
Lees verder...