Particuliere diensten

Er zijn veel situaties waarin je een beroep kunt of moet doen op het specialisme van een notaris. RijksBredius Notarissen heeft deze situaties en de bijbehorende notariële diensten en -handelingen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Selecteer één van de thema’s in het menu hier boven of hiernaast en je vindt makkelijk en snel de informatie over de dienst die je zoekt.

Bij RijksBredius ondersteunen wij je graag met ons team van professionals. Wij staan voor kwaliteit. Een goede, snelle en persoonlijke benadering vinden wij heel belangrijk. We vinden het daarnaast van belang dat je je bewust bent van de keuzes die je maakt en hier inzicht in heeft. Hieraan besteden wij dan ook veel aandacht.

Levenstestament

Het kan ook jou gebeuren: op een bepaald moment in je leven kun je zelf niet meer je eigen beslissingen nemen. Daar kan een proces aan voorafgaan, bijvoorbeeld bij dementie. Maar het kan ook plots gebeuren, bijvoorbeeld als je een ernstig ongeluk krijgt. Het kan tijdelijk zijn maar ook voorgoed.

Vermogensbeheer/Estate Planning

Het hebben van vermogen en/of een bedrijf brengt verantwoordelijkheden met zich. Misschien zelfs zorgen. Je wilt tenslotte dat je vermogen goed overgaat naar een volgende generatie, tijdens je leven en/of na je overlijden. En dat op de meest efficiënte manier, zonder onnodig belasting te hoeven betalen.

Een huis kopen

Er komt best veel kijken bij het kopen van het huis. Koudwatervrees? Nee dat hoeft niet. Hieronder staan een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken als je een huis koopt. En als je er niet uitkomt, dan helpt RijksBredius je graag.

Online executeur

Blijf je online na je overlijden? Wie zorgt er voor je Facebook-, Twitter-, LinkedIn- of e-mailaccounts? En wat gebeurt er met jouw bestanden zoals foto’s en documenten die in de cloud ‘zweven’? Nadenken over de dood? Dat stel je graag uit! Logisch, want we gaan er allemaal vanuit dat we zo lang mogelijk leven. Dat

Legalisatie particulier

Wanneer een notaris of een instantie heeft gevraagd om je handtekening onder een bepaald document te laten legaliseren, dan kan je dit door ieder willekeurige notaris laten doen. De notaris stelt dan vast dat jij het betreffende document zelf hebt ondertekend.

Testament en voogdij

Een testament laten maken? Veel interessanter dan je denkt. Ook voor jou. Misschien wil je er niet aan denken, maar we gaan allemaal een keertje dood. En dan wil je het wel goed hebben geregeld voor je nabestaanden. Een testament maken geeft rust en een zekere basis voor hun toekomst.

Erfenis

Heb je een erfenis ontvangen? Dan moet je beslissen wat je met de erfenis wilt doen: volledig (zuiver) aanvaarden, beneficiair aanvaarden of afwijzen, juridisch noem je dat laatste verwerpen. Een beneficiaire aanvaarding kan je zien als een middenweg tussen aanvaarding en afwijzen. Je aanvaardt de erfenis maar je stelt dat je persoonlijk niet aansprakelijk zult

Je huis verkopen

Je hebt een koper voor je huis gevonden. Het is belangrijk voor je dat de koop doorgaat want je wilt wellicht zelf een nieuw huis kopen of je hebt al een nieuw huis gekocht. Kortom: Op zoek naar zekerheid. Met het vinden van een koper ben je er nog niet.

Samenwonen, trouwen, partnerschap

Samenwonen Ga je samenwonen zonder dat je iets geregeld hebt? Volgens de wet en de belastingdienst ben je daarmee nog geen officiële partners van elkaar. Dus je bent niet zomaar fiscaal partner voor de Inkomstenbelasting. Je komt niet in aanmerking voor partnerpensioen (dat is nabestaandenpensioen voor ongehuwden) en je erft ook niet automatisch van elkaar.

administr@torParticuliere diensten