Over RijksBredius Notarissen

RijksBredius Notarissen is een modern all-round notariskantoor. Ons team bestaat uit zeer deskundige medewerkers, die je graag van dienst zijn op het hele notariële vakgebied. Bij onze dienstverlening staan service, kwaliteit, duidelijke uitleg en een persoonlijke aanpak voorop. Op belangrijke momenten in je leven heb je een notaris nodig: Als je een huis koopt of verkoopt, als je gaat samenwonen of gaat trouwen of als je uit elkaar gaat, als je een erfenis krijgt of je eigen erfenis wilt regelen, als je een onderneming start, gaat samenwerken of gaat herstructureren. Wij staan op al deze momenten voor je klaar met informatie en advies. Wij helpen je door duidelijk uit te leggen welke keuzes je hebt en welke voordelen en nadelen bij die keuzes horen. Vervolgens zorgen we dat alles goed wordt vastgelegd in notariële akten. Je wordt geholpen door ervaren estate-planners bij de afwikkeling van erfenissen, het opstellen van een levenstestament of het plannen van de overdracht van je vermogen naar een volgende generatie. Ondernemers kunnen ook terecht bij onze specialisten. Zij kijken mee naar kansen en bedreigingen in de toekomst en geven handige tips om daar op in te spelen. Afspraken worden snel en duidelijk vastgelegd. Daarnaast heeft ons kantoor specialisten op het gebied van het onroerend goed, die adviseren op het gebied van ondermeer overdrachten van bedrijfsonroerend, (onder-)splitsingen, verhuur en andere zaken.

RijksBredius Netwerk Notarissen is ontstaan uit een fusie van de notariskantoren 'Meyer, Ritsma & Steins Bisschop notarissen' en 'Habers & Luykx notarissen'.

RijksBredius Netwerk Notarissen is in 2011 ontstaan uit een fusie van de notariskantoren ‘Meyer, Ritsma & Steins Bisschop notarissen’ en ‘Habers & Luykx notarissen’.
Het kantoor van Meyer, Ritsma & Steins Bisschop was gevestigd aan de Rijksweg in Naarden en Lindelaan in Bussum. Het kantoor van Habers & Luykx notarissen aan de Brediusweg 16. Uit de straatnamen Rijksweg en Brediusweg is de naam RijksBredius Notarissen ontstaan. Sinds 2021 zijn wij gevestigd aan de Brinklaan 34 in Bussum, maar de naam RijksBredius notarissen blijft ongewijzigd.

Ons team

mr. R.A. Ritsma (Robert)

notaris (EPN-notaris)

Robert is als kandidaat-notaris begonnen in 1987 en sinds mei 2000 notaris in Bussum. Hij is werkzaam op alle notariële gebieden, met een nadruk op het onroerend goed- en familierecht.

mr. D.S.R. Volmer (Dave)

notaris (EPN-notaris)

Dave is in 2001 in de algemene notariële praktijk begonnen. Is gespecialiseerd in het familierecht en estate planning. Dave heeft de Grotius specialisatieopleiding Estate Planning voltooid en is sinds 2013 verbonden aan RijksBredius. In 2014 is hij René Meyer als notaris opgevolgd.

mr. J.E. van Ommeren (Joyce)

kandidaat-notaris

Joyce is sinds 1992 werkzaam als kandidaat-notaris. Vanaf 2007 is zij werkzaam op de afdeling familierecht, met als specialismen personen- en familierecht en estate planning.

mr. S.W.R. Polman (Simon)

kandidaat-notaris | IT-notaris

Na zijn afstuderen in 1997 is Simon werkzaam geweest op Notariskantoren in Hoofddorp, Hilversum en Amersfoort. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op het ondernemings-recht. Simon is tevens werkzaam als IT-notaris.

mr. J.A. Fokkens (Justin)

kandidaat-notaris 

Na zijn afstuderen in 2023 is Justin bij ons komen werken. Naast zijn werkzaamheden in het notariaat is hij ook actief als jeugdtrainer bij de Bussumse voetbalclub ‘BFC’.

mr. R.J.W.J. Meyer (René)

adviseur (oud (EPN-) notaris)

René is sinds 1975 werkzaam bij Rijksbredius; vanaf 1988 als notaris en met ingang van 1 februari 2014 als oud-notaris en adviseur. Gespecialiseerd in familie- en erfrecht en estate-planning waarover hij ook publiceert. Hij was mede-oprichter en eerste voorzitter van EPN (Estateplanners in het Notariaat). Hij is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en ontwikkeling van het levenstestament.

mr. W.M. Steins Bisschop (Wouter)

adviseur (oud EPN/TTP-notaris)

Wouter is in 1991 benoemd tot notaris en heeft op 1 mei 2017 eervol ontslag gekregen van de Koning. Hij is nog altijd aan kantoor verbonden als adviseur. Hij heeft als specialismen familierecht en ondernemingsrecht. Hij was lid van de vereniging voor Estate Planners in het Notariaat (EPN) en aangesloten bij de Software Borg Stichting. Wouter was als notaris tevens aangesloten bij Stichting IT-notaris.

mr. E. Habers (Erik)

adviseur (oud (EPN-)notaris)

Erik Habers is notaris geweest bij Habers & Luykx notarissen. In 2011 is Habers & Luykx notarissen onder de naam RijksBredius notarissen verder gegaan met het kantoor Meyer, Ritsma & Steins Bisschop.

Erik heeft in 2011 eervol ontslag gekregen van de toenmalige Koningin. Sindsdien is hij nog altijd nauw betrokken bij RijksBredius notarissen en vervult hij de rol van adviseur.

N. Smits (Nicolien)

secretaresse afdeling familierecht

Nicolien is sinds 2001 werkzaam op de afdeling familierecht en voornamelijk bezig met boedels: verklaringen van erfrecht en het afwikkelen van nalatenschappen.

B. Blaas-Van Hoolwerff (Bibi)

secretaresse afdeling familierecht

Bibi is al ruim 25 jaar werkzaam in het notariaat, waarvan de laatste 13 jaar bij RijksBredius. Zij is gespecialiseerd in het familierecht.

J. van der Laan (Jeanette)

secretaresse afdeling onroerend goed

Jeanette is sinds 1994 werkzaam in het notariaat; tot 2008 als all-round medewerker en nu voornamelijk op de afdeling onroerend goed.

P.J. Molenaar-Kos (Petra)

boekhouder

Petra is sinds 2002 werkzaam bij RijksBredius waar zij mede de financiële administratie verzorgt.

V. Tavenier (Vivian)

secretaresse afdeling familierecht

Vivian is sinds 2008 werkzaam op de afdeling familierecht van RijksBredius. Eerst werkzaam in de algemene praktijk en nu in het familierecht.

P.J. Bakker (Petra)

notarisklerk

M.K. van der Maal (Yuri)

receptioniste

Yuri is het eerste aanspreekpunt als je belt of langskomt. Zij werkt sinds 2016 bij RijksBredius als receptioniste en telefoniste en regelt tevens alle facilitaire zaken voor kantoor.

J.C. Baas (Janine)

receptioniste

Janine werkt al sinds 1994 in het notariaat als secretaresse registergoed en familierecht. Sinds 1999 is zij werkzaam bij RijksBredius waar zij thans de receptie bezet en de afdeling familierecht ondersteunt.

S.S.B. van der Hart-Pals (Sonja)

secretaresse afdeling familierecht

mr. J.M.E. Loman (Annemarie)

Medewerkster afdeling ondernemingsrecht

Ingrid

I.B. den Uijl-Mol (Ingrid)

secretaresse afdeling onroerend goed

administr@torOver ons