Startup

Wil jij je eigen bedrijf starten, maar heb je daar begeleiding bij nodig?
Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken. Vaak is een startup ook afhankelijk van geld van derden. Als je familie of vrienden geld steken in je startup, dan stellen ze vaak geen vragen over hoe het juridisch met je startup is geregeld. Bij professionele investeerders en banken is dat vaak wel anders. Zij willen behalve een ondernemingsplan ook weten hoe je het juridisch hebt geregeld. Banken willen als je geld leent bovendien graag zekerheid voor de terugbetaling van het geleende geld. Bijvoorbeeld een hypotheekrecht op je huis. Professionele investeerders willen vaak een rendement op hun investering en/of een belang in je startup.

De juridische vorm van je startup is daarom belangrijk. Je hebt daar verschillende keuzes voor.
Je kunt kiezen tussen de volgende Nederlandse bedrijfsvormen:

  • eenmanszaak;
  • personenvennootschap (maatschap, vof of cv);
  • coöperatie;
  • besloten vennootschap (bv);
  • naamloze vennootschap (nv).

Elke bedrijfsvorm heeft zijn eigen voor- en nadelen en afhankelijk van je investeringsplan past de ene beter bij jou dan de andere.

Bespreek met ons kantoor wat je plannen voor je startup zijn. Maak nu een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend oriënterend gesprek, zodat wij je kunnen uitleggen welke bedrijfsvormen voor je startup in aanmerking komen en wat de voor- en nadelen zijn, door welke fases een startup gaat en welke begeleiding je van ons bij deze fases kunt krijgen.

Stuur een e-mailbericht naar lie@notarisrb.nl of bel naar 035-693 9000 en vraag naar Lianne Elshoff.

administr@torStartup